Door uzelf te kennen, leert u anderen kennen.

De ALTI is een psychologisch instrument dat u meer inzicht geeft in uzelf en in anderen. Net zoals de MBTI® gebruikt het de vierlettercode om de 16 verschillende types aan te duiden. Met behulp van de ALTI ontdekt u uw sterke punten en unieke talenten. Bovendien komen ook domeinen aan bod die u mogelijk nog verder kunt ontwikkelen. De ALTI draagt in belangrijke mate bij tot persoonlijke ontwikkeling en stimuleert groeikansen in de breedste zin van het woord. Bent u benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen tussen de ALTI en de MBTI®? Klik dan hier voor een overzicht.

De ALTI is een psychologisch instrument dat u meer inzicht geeft in uzelf en in anderen. Deze indicator draagt bij tot persoonlijke groei en stimuleert groeikansen. De Alert Type Indicator is gebaseerd op de psychologische-typetheorie van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung (1875-1961). Jung observeerde verschillende soorten mensen en kwam tot de conclusie dat het menselijk gedrag niet willekeurig is...

Alert Management Consultants heeft een jarenlange ervaring met Psychologisch Type. Onze ALTI is gebaseerd op eigen onderzoek en is specifiek ontwikkeld om gebruikt te worden op de West-Europese markt. U kunt hier een presentatie bekijken van de onderzoeksresultaten. U kunt hier ook meer informatie bekijken over de meest gebruikte statistische begrippen.

De ALTI is gebaseerd op de typologie die ook in de MBTI® (Myers-Briggs Type Indicator) wordt gebruikt. We hebben jarenlang met de MBTI® gewerkt en hebben uitgebreid onderzoek verricht in de Benelux. Ook zijn al onze trainers in het bezit van een MBTI-accreditatie. We organiseren nog steeds MBTI-gerelateerde workshops en feedbacksessies.

Belangrijke opmerking: wie MBTI®-geaccrediteerd is, kan zonder problemen de ALTI en al het bijhorende materiaal kopen en gebruiken.

Bekijk hier de presentatie over Typedynamiek.

Naar Loginscherm

Literatuur over psychologisch type
Wilt u meer lezen over Psychologisch Type?
Neem dan een kijkje in onze eigen publicaties. U vindt er een overzicht van de boeken, gidsen en oefeningen die we zelf uitgeven onder de naam Alfred Cornelis en u kunt er zelf een bestelling plaatsen.

Brochures
Hier vindt u informatie over de ALTI, trainingen en data. Om deze bestanden te kunnen bekijken, is het nodig dat u vooraf Adobe Acrobat Reader™ heeft gedownload en geïnstalleerd. Klik op de link hiernaast om Acrobat Reader te downloaden.


  Informatie [500 KB]  
  Trainingen [604 KB]